Att starta eget

Posted on

Det är många inom byggbranschen som börjar som anställd på en firma men som så småningom vill starta eget. Det är ett stort steg att starta eget, men också bland det roligaste du kan göra. Visst finns det mycket saker att tänka på som ska bli rätt, men om du kan ta hjälp av duktiga personer i din omgivning underlättar det i din process. Kanske känner du någon som startat eget innan dig och som kan komma med goda råd och tips på vad du bör tänka på. Här är några punkter som kan vara bra att tänka på innan du sätter igång.

  • Nischa ditt företag!
 Det kan vara smart att nischa ditt företag. Vill du jobba med alla sorters kunder eller vill du inrikta dig på privata- eller företagskunder? Tar du dig an alla typer av jobb? Renoveringar, målning, kakelsättning etc.
  • Kruser! 
Du kanske behöver gå någon förberedande kurs. Exempelvis våtrumsbehörighet, eller ställningsbyggande
  • Revisor eller redovisningskonsult!  
Det är viktigt att alla ekonomiska räkenskaper i företaget blir korrekt utförda och detta kan en revisor hjälpa dig med. En redovisningskonsult kan hjälpa dig med exempelvis bokföring, bokslut och lönehantering. På ekonomijuridik kan du både hitta revisor och redovisningskonsulter som kan hjälpa dig.
  • Handla inte allt!
 Köp dina maskiner och redskap allt eftersom du får in jobb. Det finns ingen anledning att köpa dyra maskiner som ligger till last för företaget för att de inte används.
  • Hyr!
 Hyr så mycket maskiner du kan för ekonomins skull. En del maskiner behövs bara vid specifika jobb, då kan det vara smart att hyra dem vid dessa tillfällen.

När du känner att du har en bra grund att stå på finns det egentligen ingenting att vänta på, då är det bara att sätta igång och börja jobba. Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *